~My Sweetheart~

Monday, June 27, 2011

Holiday with My Bestiest


Salam semua… Seperti yang dijanjikan dalam entry sebelum ni, nak meng-update-kan ceciter cinta, Oppsss! Tu citer RCW ngan Shahir kat Astro Ria…. Okay…Okay.. Ceciter Cuti with my bestiest ever…

Piccas story more than words unless I sesaje nak explain under piccas berkenaan..hihihi

Layannnnnnnnnnni =)


Ni tyme kitorang buat cake lapis untuk buah tangan kat family bestiest n my kenkawan termasuk my very best n sporting lecturer, Dr. Yusniza..


Both my Love…

Adikku sayang.. Gilos rindu!

Tyme ni kitorang main-main air kat pantai yang tak jauh dari kampung aku..


Ni dekat sungai and sawah belakang rumah aku.

Tyme ni, bestiest and adik je pergi sebab aku tyme ni ngah memasak.


Tyme ni kitorang pergi sempadan. Tyme ni kelakar kot tengok orang dari tanah seberang tak dapat masuk Malaysia. MALINDO=Malaysia+Indonesia


Dah penat-penat pusing kat daerah Biawak and MALINDO, kitorang pergi r mandi kat sungai Kampung Jantan. Dekat kampung abang aku. Semua orang macam kate sejuk coz tyme tu hujan kan.. Tapi, kitorang ajak gak abang aku and anak-anak buah yang super active pergi sungai tu. Besh giler…

Tyme ni la aku belajar swimming dengan my bestiest. Giler sakit tyme air sungai masuk hidung. Tapi last-last aku berjaya mengapungkan diri je..hihihi. Ok la tu kan, daripada takde langsung..

Esok harinya, kitorang pergi la Sarawak Cultural Village dekat dengan area Santubong.. semua rumah kitorang geledah.

Pic yang dekat atas ni dekat rumah Penan. Sesaje je try menyumpit. Hihihi..

Pic yang dekat tengah tu, candid. Bile tengok cantik pulak.. Masa tu memang so Hot Malaysia. Peluh takyah kate, memang laju je.

Ni dekat rumah Melanau.. Tangga dia giler dahsyat and rumah ni sesangatlah tinggi. Nasib baik rumah kitorang sekarang tak macam ni. Kalau tak, sumpah penat turun naik sebab tangga dia unik sesangat.

Lepas turun dari rumah ni, siyesly kaki menggigil and menggeletar sangat-sangat and sakit kaki amat.

Still lagi dekat Sarawak Cultural Village tyme nih. Actually dah tak larat sangat tapi mak panggil suruh naik rumah Melayu [atas buaian pic 1st tu]..

Bersyukur jugak naik rumah ni coz ade jual mineral water and dengan rakusnya aku membeli sebab dah tak tahan haus sangat. Bese la kan… so hot Malaysia… hahahaha..

My bestiest tak habis-habis amek pic dengan replica muka ape ntah tu. Dia suka la tu kot. Takpe, bile lagi kan. Bukan selalu pun dapat pergi sini. Bila tengok balik pic ni, tertanya plak, “Apesal aku tak amek gambar macam ni ek??”…hehe.. Selalu macam tu, bile dah balik baru rasa nak bergambarlah, itulah, inilah kan..kan..??

Ni dekat waterfront Kuching..

Tyme ni dah nak pergi cari souvenir untuk family bestiest. Dalam masa yang sama aku pun menyibuk jugak nak memebeli. Aku ni berpantang.. Pantang tengok..hahahaharus membeli. So boros la ini orang. Sila berubah dari sekarang wahai saya!!!

Pic at waterfront ni, aku suka tengok pic kitorang yang berlatar belakangkan Dewan Undangan Negeri.

Lepas capture picture-picture ni, kitorang pergi r shopping ditemani dengan mak.hihihi.. Rindu pulak asenyer.

Da next day, kitorang pergi Sarikin pulak. Orang kate heaven beli barang kat c-ni. Tapi aku rasa macam biasa je.

Ade gak la rembat 2 3 barang untuk sista bestiest.

Kat sini pun giler panas. Tak pasal-pasal mafla orang tu jadi tempat lap peluh..hehehe.. Thanks tau =)


Bila dah penat n berpanas shoppinx dekat Sarikin, ape lagi… Pergi air terjun Jantan 7 tingkat r jawabnye.. Menyejukkan badan ye.

Jangan tanye nape aku tade dalam pic at Waterfall Jantan ni.

Aku pergi tapi separuh jalan je la…hahahaha.. Penat giler kot. Energy dah habis. Aku tetiba tak sihat on the way naik waterfall ni. Siap muntah ag. Thanx to my nephew sebab sudi hantar his aunty ni balik ke kaki bukit even aku tau dia memang sangat beria nak pergi waterfall ni and aku tau dia menangis on the way turun dari bukit tu. Sorry abang, mak uda memang tak larat tyme tu. Ape2pun, da next day budak tu dapat gak naik sebab abang aku hantar pelancong naik. F.Y.I, abang aku pemandu pelancong, no wonder la aku and my bestiest leh pergi mane je tempat yang kitorang nak..hehehe.

p/s:Tapi tempat ni memang cantik and aku akan sampai sini lagi suatu hari nanti.

Kat tempat ni memang best giler. Sejuk sangat and 100% kampung sangat + tidak tercemar lagi. I miss semua tempat ni..

Esoknya, pukul 01:57 am dah gerak dari Lundu nak pergi airport kuching. Sebab pagi tu kitorang fly g KL nek flight kul 06:15am.

I miss ol da momentossssss..!!!!!

Okla...Papai u`ollss.....

With Love,

Dania.NS

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails