~My Sweetheart~

Thursday, May 26, 2011

I'm SAD & I hate to feel this!!


Semalam kan… Kan.. Aku gi test keta. Tapi kan… Aku tak lepas bukit.. Giler sedeyh dowh!!~~

Tapi yang paling menyebalkan hati dan nurani + body & soul haku, the reason of da failure is not because of my mistake. Henbrek keta tu yang ade problem.. Ye stuck n haku da informkan kat cikgu haku. Tapi no chance giv to me… Ok, I admit maybe ni memang salah aku kot..

Tengah layan CINTA MELODY, hfon haku bunyik. 1 NEW message dari cikgu aku;

Hbrek keta tu ade problem sebab orang yang sebelum kamu tu tarik kuat sangat and ye punya allignmnet larik. Hbrek tu memang ade problem tadi..

Hangen tak?? Laa…. X payah la overdose sangat.. Rilex suda..hahaha.. Aku redha je sebab nak buat ape2 pun dah x boleh. Aku dah kat rumah.kalau kat situ tadi dia mention-kan n inform kat JPJ tu xpe r. Nak-tak-nak memang kena repeat balik ar..

Tadi, haku pergi la office tempat haku register license ni. Kakak ofis tu pun bagitahu yang hbrek keta tu ade problem. JPJ yang uji aku semalam kate kat kakak ofis tu sepatutnya haku lulus semalam..

What ever..!!~~Urrmmm.. I cant do anything anymore anywhere anyelse..

Sekarang aku nak kena prepare:

1] Surat Rayuan nak test semula

2] Surat dari lecturer aku yang mention-kan aku kerja kat Keyel.

3] Ticket flight haku

4] Lesen L & IC

p/s:: Aku kena buat 4 benda kat atas ni sebab next test 15 June 2011. Aku 14 June dah xde kat tanah MUKAH ni. Aku nak fly without wings dah….

Hope everything memang betul2 running smoothly r untuk 2nd tyme ni. Jangan asyik nak ber-running man saja.

****

Hari ni, haku punya handsee balik dari kem TOM ye.. Yippie!!~~


Sebab haku dah frust, sukati haku la nak letak picca ape kat cni kan… Aku punya suka la kan..

Oklah… Papai U`ollssssss…

With Love,

Dania.NS

Tuesday, May 24, 2011

Jantung-Laju-Laju


Hari ni last day aku pergi Driving Class. Esok [25.05.11] aku da kena test on-the-road. 2 3 kucing berlari… Kucing la sesangat.. 2 3 hari ni, perut aku sakit memanjang. Takut aje.. Ade penyakit darah gemuruh kot ni. Gile cuak aku nak gi test esok. Aku takut, takut dan takut… Tapi aku nak LULUS, LULUS dan LULUS….

Aku siap discuss ag ngan cikgu yang ajar aku tu yang aku nak jadi peserta terkahir esok.. Cikgu aku kate, ye akan adjust esok. Hopefully la kan. So, esok aku ade kat ofis ½ hari je. Blah petang tu aku nak g test. Aku dah tak senang duduk dah ni..

Heartbeat aku takyah cakap ar. Memang over sesangat. Tangan, even dok kat tengah panas terik matahari, always sejuk macam dalam bilik mayat. Aku pun dah tak tahu nak cakap ape ni. Sebab kecuakkan aku menguasai segala-galanya.. Makan pun tak lalu. Sebutir beras pun tak masuk ag dalam tummy-yummy ni. Aaaarrgghhh, tolong..

Kepada u’olls yang dah melalui ujian getir ni, gimme ur support k. Deeply-Truly cuak sesangat ni.

Ya Allah, permudahkan urusanku pada esok hari…Amin…

Oklah.. Papai U`olls.. Jangan lupa doakan ai…

With Love + Cuak Seyh,

Dania.NS

Thursday, May 19, 2011

I Need You!~~~


Kadang-kadang hidup ni perlu mengalah.. Mengalah itu bukan bermakna kita lemah.. Dan lemah itu tidak bermakna kita kalah…

Kadang-kadang dalam nak menjaga hati insan lain, kita perlu menyakiti hati sendiri.. Tapi menyakiti hati sendiri lebih baik dari manyakiti hati orang lain. Sebab, hati kita senang nak handle. If hati orang lain, belum tentu lagi hati orang itu dapat memaafkan kita. Sebab itulah aku selalu kate, “Takpe, biar aku yang sakit hati, jangan hati kamu yang sakit.”

Kadang-kadang kita payah nak memahami orang lain. Sekali-sekala, bagilah peluang kepada mereka. Think positive. Bukan semua orang boleh ikut rentak kita. Dan bukan semua rentak orang kita boleh ikut. Aku akui aku bukan seorang yang mudah untuk memahami orang lain. Kadang-kadang dalam aku ingin memahami, aku tersasar dari landasan. Maafkan aku kalau terasa.

Satu hal lagi, kadang-kadang kita perlukan perhatian orang tapi dalam masa yang sama tidak semua masa boleh diluangkan untuk kita.

Bila kesedihan menguasai, mulalah mata bermutiara. Bila mata bermutiara, migraine menyerang. Mood hilang. Lately ni, mood tak berapa nak stabil. Sekali lagi maaf pada mereka yang terasa.

Oklah.. Tak dapat nak menahan perasaan yang mula menguasai diri. Papai U`olllsss…

With Love,

Dania.NS

Tragedi Thursday

(Piccas tade kena - mengena ngan N3)

KEPADA YANG DAH ADA LICENSE CLASS D TU,

DUDUK DIAM-DIAM..!!

Actually aku nga bengang.. Hari ni aku ade Driving Class.. Aku baru tahu hari ni sebab aku call office ye pagi tadi tanya bile ag class-nye kan.. Aku g keje sah-sah pakai ‘Hye-hil”.. So, jalan citernye tadi aku g Driving Class tu ber-‘Hye-hil’ la.. Besh jugak driving pakai ‘Hye-hil’ sebab tak lenguh kaki tekan Clutch.. Moral of da stiry, nanti aku da dapat lesen, aku nak driving pakai ‘hye-hil’.

Bukan tu yang aku nak citer sebenarnye… Aku punya tunggu cikgu aku dalam kul 2pm… Tapi kul 0230pm baru cikgu aku tu sampai. Okayla.. Lagipun bukan aku sorang student dia.. Drive la sekitar Bandar ni pusing-pusing dalam empat lima kali.. Pastu ckigu suh drive balik office.. Sedih wok.. Tak sampai 1 jam belajar. Dah r aku da tekan break mengejut tyme drive tadi.. Ade makcik tu bawak beskal tengah-tengah jalan.. Gile cuak dow… Habis terpelanting barang cikgu aku kat sit belakang.. Aku da parkinson sekejap and mintak maaf kat dia. Dia senyap je. Muka macam garang.. Cuak doww!!~~

Aku risau sebab Test JPJ 25.06.2011 ni.. AKu tak pepernah pown ag belajar parking and naik bukit. Da next test nye pulak on 15 June 2011.. Aku mane ade dah kat bumi MUKAH ni tyme tu… Aku da nak terbang ke bumi MALAYA pulak. Tadi aku text ar cikgu aku. Merayu supaya aku dapat test on diz cominx Wednesday and aku mintak ar nak pergi belajar hari-hari. Cikgu aku reply, “OK. I’LL ARRANGE FIRST.” Sekarang aku nga berdoa harap-harap cikgu aku tu bagi chance r nak pegi test and pegi belajar hari-hari start dari hari esok.. Caras la bape jam dia nak ngajar, yang penting aku dapat drive and lulus test tu.. Kawan-kawan semua… SILA DOAKAN AKU LULUS!!~~~ Please ye kawan-kawan..

♥ ♥ ♥ ♥

Hari ni macam hari-hari lain je.. Gi Office – Meeting – Driving – Balik Rumah –Mandi & sewaktu dengannya – Tengok citer – Tingtong sampai esok pagi… Yang tak sama nye hari ni dengan hari lain, NO VOICE, NO MESSAGE from the Prince until 1pm.. Prince of Persia a.ak.a My Handsee Bee.. Mana entah ilang.. Busy sesungut… Dah nak kul 2 pm baru dapat 1 text baru.. Call kali yang ke 4915kali baru dapat.. Hp ye kengkong katanya… Okay.. Di-apologize-kan…

Dah alang-alang dapat call dia, ape lagi.. Pot-pet-pot-pet-bla-bla-bla la mulut ni membebel pasal benda kat atas tu..

Handsee Bee.. Handphong tu jangei la mu letak jauh2.. Siyei oghei call dok dapak-dapak.. Nak ghoyak nih, AKU KANGEN SIH SAMA KAMU..!!!

Okay… Papai U`ollsss….

With Love,

Dania.NS



Monday, May 16, 2011

S.M.I.L.E =)


WTH day.... Ingat ape?? WHAT THE HAPPY la…

Tadi nga order lunch, tetiba henfon bunyi..

Dengar ringtone da tau sape yang send..

So, dengan muka xde perasaan pun baca message…

Waaaa….. Happy sesangat…Even 7 word je, tapi tu da cukup nak recover and heal kan semua kemerajukan aku pagi tadi.. hehehe..

[Maaf kalau agak menggedix N3 ni.. Tapi aku excited sesangat] Lantaklah nak kate ape.. Ko ade dapat message macam ni dari Handsee?? Takde kan..?? Kalau ade, aku r yang 1st ngamuk sebab Handsee bagi message kat orang lain..hahahaha…


[Ni yang tak suka gelak.. Mata mesti tak nampak.. eerrgghh!!]

Dania!! Maafkan Handsee sebab dah curi hati Dania..!!

So Sweet kan...Nasib baik tak kencing manis..


Oklah.. Papai U`olllsss….

With Love,

Dania.NS

No Idea


ISNIN.. Wut-the-Cold punye bilik mayat tempat aku kerja ni.. Kerja baru je siap.. Dua minggu je lagi aku melalui hari-hari with documents kat office ni. Gonna miss it. Today, ade dak intern yang baru masuk. Ye dok semeja ngan aku and nanti bila aku dah move dari office ni, maknanya dia akan dok sorang-soranglah kat meja ni macam aku sebelum2 ni. J

Aku kan, semenjak akhir-akhir ni emosi tak stabil aje. Kenapakah??? Cepat je nak tacing-macing kan… Pihak yang berkenaan, maaf kalau kamu terasa ya.

Handsee da cuti. Bila da cuti makanya dia duduk di rumahlah. Duduk di rumah maka ade je la kerja yang dia nak kena settle. Ape benda yang dia buat tu takyah la mention kan..kan??? Bila da busy, faham-faham je lah. Tyme limited. Text dari 4915 kali sehari dah jadi 4 kali sehari. Itu pun belum tentu nak 4 sangat. 12pm – no new message!!! Hottokeeyh???

Hey, Dania!! Ko hengat dia xde keja lain ke nak melayan engkau 24:7??? Perhliiis la ek!!

Oppss, diri sendiri plak memarahi diri.

Poyos!!~~

Memang..

Who Cares!!~~

Kan…

How miss nye aku kat dia.. Ahdoii.. Mula la nak layan lagu jiwang-merewang-rewang kan?? Sampai adik engko pun perasan kan..?? Handsee kate, “Rilex r.. Chill.. Jangan ikut perasaan sangat”.. Lu boley r chill-chill der.. Wa manna boleyh. Wa sensitip der. Sikit-sikit nak meraung der. Wa manna boleyh rilex macam lu der. Lu ok r.. Jiwa macho, muka handsome..[ade relation ke??hahaha]

Benda ni akan terus berlarutan sampai bila pun aku tak tahu. Bukan aku ngade nak p-k.. Masalahnye, dah datang dalam soul aku. Sampai tak lalu makan dibuatnye..[Ok gak tu..Leyh r aku menguruskan diri yang da makin memBolats ni kan..?]

Pesanan Ringkas untuk Handsee;

Busy sangat akan buat saya MERINDUI kamu sampai takleh bangun..!!

I need you, ada FAHAM..!!

Daripada 24 hours, provide-kan 24 seconds untuk saya pun ok..!!

Maaf kalau saya buat PERANGAI, tu tandanya kamu TAHU MAKSUDNYA..!!

Jangan meng-IGNORE-kan SATU daripada TIGA KEPENTINGAN hidup yang kamu dah bagi kat saya..!!

Kamu jangan buat MACHO sangat, padahal rindu saya jugak kan..?? Ecececeh cewah-cewah.. Kiki baa… Malu la tu.. Hekeleh, poyolah kamu.. Bweerkk..!!

Saya akan terus FINDING HANDSEE sampai sudah..!!


Untuk tidak melayan perasaan sangat, aku nak minum air mineral macam piccas kat bawah ni…

Oklah.. Papai U`olllsss….

With Love,

Dania.NS


Saturday, May 14, 2011

I heart You



Entri ni membingitkan. Sila click ‘X’ kalau ase nak Muntah!!

TO WHOM IT MAY CONCERN,

CECITER 1::

Sudah-sudah la kau buat perangai kepala hangen engkau tu.. Rimas tau enggak??? Kau tak rasa ape-ape ke ngan environment siyesly mereng yang kau ciptakan ni. Aku rimas betul la. Kalau ikutkan hati aku, aku memang dah tak sabar nak blah dari cni. Tapi takkan sebab engkau sorang aku nak ikut mereng gak kan???? Not fair la untuk yang lain. Menyampah tau enggak????

Kadang-kadang aku tak faham dengan manusia yang senang lupa diri, sombong tak pasal-pasal, mengada-ngada, selfish and muka tembok China sangat.

CECITER 2::

Memang aku selalu tak faham dengan orang yang menyibuk je konon concern sangat la. That we called la sangat. . 8#!+ @$%(!)*^%% !!!!! Kan aku dah termencarut dah… Bagi penampor 4915 bijik karang padan muka… Tak pepasal bersepai tulang pipi engkau..

Eeeiiy, sudah-sudahlah nak concern kat Handsee aku tu.. Aku ade la nak amek berat, ukur tinggi n segala bagai pasal dia. Korang tak payahla nak tunjuk bagus sangat kon0nnye korang update hal dia 24:7 la.. Bingit tau enggak???

Hari ni memang hari yang membingitkan!!! Benda yang aku tak suka tu jugak la yang jadik. Ni yang nak menagis laju-laju dengan banyak-banyak ni.. Hadoii.. Balik kerja petang ni confirm tido sampai Isnin!! THAT WE CALLED MOGOK!!!!

Nape r mesti macam ni ek? Nape mesti diuji macam ni? Tapi, ulama kate Allah tak menguji hamba-Nya di luar kemampuannya. Mungkin aku masih mampu menghadapi semua ni kowt. Tapi siyesli aku dah takde mood untuk kesekian kali-nya.

Aku masih tetap tak faham dengan ke-concern-an mereka. Bukan aku tak percaya Handsee , tapi hati mane yang tak panas kan.. kan?? Aku takde r nak salahkan Handsee aku.. Dah kate kawan kan.. Ok, fine!! But BFF dia pun tak over Hokei..!! And perlu ke state-kan statement TWCsangat..

To my Bee HANDSEE, Tak payah nak respon sangat. Awas kamu!! Tak pepasal dapat amukan Drakula nanti..

Oklah.. Nak ________ dulu. Papai u’olls… L

With Break ,

Dania.NS

Wednesday, May 11, 2011

Finally..


Alhamdulillah…

Akhirnya Industrial Training Report aku dah siap and da ade kat kaunter FPP. Sekarang baru rasa lega. Baru boleh bernafas dengan tenang. Baru boleh tido lena..

Thanxx to Handsee`Bee sebab tolong submitkan report Dania… Jasamu ku kenang sampai bila-bila…

Pejam celik pejam celik, dah nak habis dah aku jadi trainee kat Office ni. Tambh Tolak Bahagi Darab sama Dengan 2 minggu 2 hari je lagi aku dok kat office ni..

Banyak benda aku belajar kat ofis ni.. Aku belajar macamane nak hormat orang, menghargai erti persahabatan, kepercayaan dan yang sewaktu dengannya..

Besides, keluar je aku dari office ni on 31st May ni, maka secara officially - nya aku bergelar =PeNgAnGgUr=. So, kena cari kerja cepat2 nih.

Hopefully, life yang lagi real kat luar sana nanti yang lebih mencabar akan mengajar aku kehidupan yang sebenar berbekalkan ilmu yang dituntut selama ini. Semoga sukses..!!

To my Handsee`Bee..

Thanks settlekan report tu.

Kemas bilik sekemas-kemasnya.

Drive carefully balik kampung nanti…

I You!!~~

Oklah.. Papai u`ollsssss…

With Love,

Dania.NS

Friday, May 6, 2011

Damn Hurt!!


Maafkan aku. Aku tak sengaja nak buat macam tu. Tapi aku tak tahu nape ~dia~ mesti nak concern sangat kat kamu. Frankly, aku benci ~dia~.. Up to you la nak kate aku ni ape kan. Asal kamu tau aku sebenarnya sayang kamu. Tapi. Nampak gayanya aku tak pernah memahami kamu. Dalam kita ada masalah, ~dia~ datang bagi perhatian kat kamu. Lucky-nye kamu ade ramai orang yang concern and menyayangi kamu. Tapi tidak untuk aku. Aku sayang kamu.

Sekali lagi aku nak kamu tahu perasaan aku, aku sangat sakit hati bila ~dia~ concern sangat kat kamu. Mungkin lebih details lagi keprihatinan ~dia~ trough Ym tu.. Mungkin.. keprihatinan ~dia~ keperitan aku. Sungguh aku sakit melaluinya. Terlalu banyak ujian dan dugaan.

Aku dah penat menangis dan aku tahu kamu tidak suka aku menangis. Tapi hidup aku selalu ditemani dengan titisan air mata yang maha hebatnya keluar dari mata ini. Hidup aku dipenuhi dengan warna-warni masalah yang memang tidak mungkin akan selesai sehingga aku menutup mata untuk selamanya kali.

For you,

Aku minta maaf sebab dah spoilt-kan hari kamu. Aku tak berniat pun. Tujuan aku tadi Cuma nak bagi semangat and nak active-kan diri kamu. So, kamu boley la start study awal.

Aku harap salah faham antara kita tidak berpanjangan coz aku sangat memerlukan kamu dalam hidup aku. Aku tahu kamu juga tahu akan kebenaran itu.

Aku hanya ada kamu. Aku sayang kamu Anif.. Aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kamu dan aku tidak pernah bencikan kamu. Kamu terlalu baik untuk aku.

Aku akan terus menyayangi kamu sampai bila-bila walaupun kamu akan menyayangi dan disayangi orang lain suatu hari nanti. Aku redha walaupun sangat perit untuk dilalui. Aku akan menyayangi kamu sampai aku menutup mata untuk selamanya.

Last but not least, gud luck in ur xm Nif.. Always pray for you.. No matter wut happen between us. U r da one I love till d end of my life..

Yang terus menyayangi kamu Anif.. Tak ada yang lain, selain dirimu..

Oklah..Papai u’olls..

With Love,

Dania.NS

Wednesday, May 4, 2011

Busy-tak-Busy


Edisi busy tak busy ni nak g-tau tentang report L.I aku yang tak reti-reti nak siyap. Hadoi… Migrain betul la ngan report L.I ni… Buku log lusa da sampai KL.. InsyaAllah la sampai. Malam ni harus stay tune nak berusaha siyapkan report ni. Mampus gue lau report ni tak siyap..

Baru je ase nak bernafas tapi ingat report L.I ni semput balik.. Pagi tadi da kengkabut da sediakan menda nak di attachkan dalam appendix. Tapi, Alhamdulillah, semuanya settle before 12.00pm..

To person yang bertanggungjawab dalam report L.I aku ni, tak lain tak bukan my Handsee yang nga exam skang ni. To my handsee, nanti Ex-rumet kite bagi kat awak k. Nanti Handsee tolong anta g faculty tau. Lau ade pape, nanti Handsee text je la.. Tak pun call je terus.. Eleh, Handsee ni macam tak bese je gayut 4 – 5 jam ngan Dania. Kan..?? hehee..

Handsee`ku si kech!ntaan`ku jua,

© Thanxs tau tolong Dania antakan report yang menjadi nyawa kelulusan Dania ni.

Nanti Nia upahkan “Cheese watermelon Cake” paborito Handsee.

Nga busy ngan exam kan?? Lau ase da xley nak masukkan input, Handsee take some rest tau.. I’ll be by urside to chill u bebeyh!

Lau ase tak sihat tu, cepat2 r g klinik. PPUM dekat je.. Skang nga pening-peningkan?? Makan r ubat..

Ape-ape hal gitau dengan kadar yang segera tau.. I heart you Handsee.. I miss you too mushr0om jugak!! Heart you till d end!!

[P/s: thanks to my rumet yang jugak terlibat dalam hal ehwal report L.I ni ek..]

Okey la.. Papai u’olss..

With Love,

Dania.NS

Tuesday, May 3, 2011

Sooo... Cute!!

Entry ni nak membebel!!!

©©©©©© Dear Handsee`Lebah ©©©©©©

Cute kan budak-budak ni..Sangat ChumeLtz…

.

.

©

Sedikit bebelan & peringatan;

© Sila berhati-hati di mana jua kamu berada.[Di jalan, di bilik, or di mana-mana asal bukan AC di mana saja].

© Jalan tolong tengok hala tuju.. Jangan pandang belakang..

© Study jangan terlalu memaksa diri.. Nanti sakit.. Rehat2 r cket..

© Kesihatan tu jaga.. Lau ase nak demam or sakit, PERHLISSS pegi klinik.

© Pegi klinik dengan kadar SEGERA [macam mee segera, 2 minit da siap]. NO EXCUSE!!

Lots of ©©©©©©©

Ok la..Papai U`ollss…

With Love,

Dania.NS

Aktiviti di Gallery Kaul


Ok.. Malas nak memanjangkan story-mory...
Ni antara piccas yang mampu di upload untuk blog nih..

1. Mereka2 yang gigih memasang apa-apa yang patut dipasang di Gallery.

2. Banjir lagik.. Blurr and semua kerja terbengkalai.

3. My colleagues tengah gigih membuat anyaman dari daun ‘tak tahu nama’..hihihi..

4. Antara anyaman yang dihasilkan..

5. Gallery selepas dikemaskan.. [just nak letak bahan pameran je lagik]

6. Terendak a.k.a “Tapo”…



1. Bos yang berbaju merah [Dia sangat sporting and sangat baik] memantau kerja anak-anak buahnya di gallery Kaul..

2. Meniup belon yang tidak bertahan lama sebab meletup kena miang buluh..kowt!!

3. Gallery kami yang banjir.. Sedihkan…



1. Yang [BAJU MERAH] ni dedicated untuk my Handsee`Lebah…

©© Tyme ni nga ngengade nak try memarut pokok rumbia tu. [kekonon terer la]

©© Actually tak gerak pun pemarut tu..Sangat besar n berat.. Mana larat..

2. Yang [BAJU CEKELAT] ni dedicated untuk my Handsee`Anif…

©© Piccas ni amek kat pintu masuk gallery kitowang..

©© Cantik tak handbagee baru kite?? Syuke sesangat tau..!!

©© Dumex-gumux-kan Dania sekarang..Haaiissshh!!!

©© I missh you sesangat..

Okeyh..Papai u`olsss...


With Love,

Dania.NS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails