~My Sweetheart~

Tuesday, April 12, 2011

"Eh, kamu nampak lain..."

P/s: Arini aku tak g keje sebab aku sakit...


Semalam, aku gi ofis macam bese.. Yang tak besenye, tudung aku pakai. Semua orang kat ofis tegur.. Adoiyaii... Dorang nih tilik aku hari-hari ke?

Staff 1: "Eh, aku tengok engkau ni macam MAK ORANG je arini? Apesal ko pakai tudung ni??"

Staff 2: "Aku tak perasan pulak ko kat cni sebab nampak lain. Eh, Apesal ko pakai tudung ni? Tak seswailah."

Staff 3: "Aku ingatkan sape tadi. Engko rupanya. Lainlah engkau pakai tudung simple macam ni. Ko kan selalu belit2. Issh, lain sangatlah."

Staff 4: "Eh, engkau rupanya. Punya la aku tengok dari jauh. Tak perasan pulak aku sebab nampak lain hari ni. Serius tak seswai."

Staff 5: "Ai dik, tukar fesyen sebab ada orang caras fesyen adik ker?"

Staff 6, 7, 8, 9 n xtau....: "Aku tengok engkau x berseri la hari ni. Sebab ko pakai tudung lain kot" and bla..bla..bla... [penat haku type]


Hadoi... Nak tahu tak semalam aku pakai tudung ape??? Semalam aku pakai tudung bawal color putih macam dalam piccas kat bawah. Tapi, piccas kat bawah aku pakai kaler itam & ijau.. Yang lain2 tu aku pakai shawl n tudung express rakyat...

Memang la aku jarang pakai tudung bawal ni g ofis since dari first day aku intern. Pernah pakai sekali je. Aku selalu pakai shawl belit-belit sampai tercekik termuntah..[tak! tak!..tihpoo je tercekik termuntah tu]... Takpun aku pakai tudung express rakyat ni. Semalam, aku malas nak iron and teringin sangat nak pakai tudung bawal aku yang da lama tak pakai. Kebetulan my sis da iron-kan, aku pakai je lah.

Tapi, tu lah.. Sampai je ofis semua orang tegur. Hahaha.. Sumtymes ase kelakar pun ada. Apesal la orang perasan je aku pakai ape. Aku pakai handbag baru pun orang pasan.. Hadoi.. Aku pulak jenis tak berapa nak perhaikan orang. As usual, selagi tak bagi harm kat aku, aku tak kesah. Tapi, semalam la aku dapat paling banyak teguran pasal tudung aku nih..



Tengok piccas yang da dicombinekan atas nih, ade beza ke aku pakai bawal, shawll or tudung express rakyat?? Aku ase sama je. Xde pun yang lain nye.. Muka aku tetap macam tu jugak..


****
Terserah kamu sih mahu bilang apa..
Aku tak kisah selagi apa yang kamu semua bilang itu enggak nyakitin gue..
****

NotaHatiKu::
I miss my Handsee too musshh-musshr00om!!
2nd June...Come to Dania... :)
Hold on jap.. My phone ringing..
[18 mins kemudian]
My Handsee call..ngeh4~~
Even 18 mins je dengar sore.. Da extremely happy.. Tyme2 sakit nih, lagi r need attention dari Handsee. ~ngade2 mode~
Okey la...

Papai u`ollz...

With Love,
Dania.NS

1 comment:

  1. sebenarnya dik..jenis2 tudung..akan membuatkan wajah kita jadi lain dik...sebab..memilih tudung pun kena sesuai dgn bentuk muka..Kdg2..anak tudung yg keras dan yg lembek pun membuatkan wajah jadi lain. adik tgk wajah adik memang ler tak de beza..tapi cuba adik tgk pic adik tu..ada yg muka nampak bertambah bulat..ada yg nampak naik seri..ada yg jadikan adik lebih nampak tua..Kaler tudung juga memainkann peranan tau...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails