~My Sweetheart~

Saturday, April 16, 2011

16 April 2011


Mesti 1 Malaysia dah tahu yang hari ni hari mengundi ADUN Sarawak yang ke-10 kan..??
Tarikh yang penting untuk rakyat Sarawak menentukan masa depan Sarawak jugak.

To all voters,
PLEASE vote for Barisan Nasional [BN].
PLEASE don't be influenced by outsider.
There's nothing to do with them because they just give us lot of promises.
PLEASE think before you make ur final decision.

_JANGAN MENYESAL DI KEMUDIAN HARI_
_NANTI MENANGIS TAK BERLAGU_
_SEPERTI KERA DIBERI BELACAN_


Seperti yang kita tahu, Sarawak rich-kan.
So, biarlah kekayaan Sarawak dipegang oleh rakyat kita sendiri.
Tempoh 5 tahun tu nampak macam sekejap.
Tapi...
Cuba kita buat randomly..

5 years x 365 days = 1,825 days.
1825 days x 24 hours = 43,800 hours.
43,800 hours x 60 minutes = 2,628,000 minutes.
2,628,000 minutes x 60 seconds = 15,768,0000 seconds.


Everything can change in 1 second..
Berapa banyak saat yang ada dalam 5 tahun.
If, Sarawak ni, dalam genggaman orang lain...
Do you think, yang kita akan tengok Sarawak ni lagi dalam tempoh 5 tahun yang akan datang seperti kita tengok Sarawak sekarang.
And secara rasionalnya, cuba kita lihat da differences between Sarawak dulu dengan Sarawak sekarang.
Whose provide all of da infrastructure, and all facilities in Sarawak.

THINK!!!!

1 Malaysia dah lama diamalkan oleh orang Sarawak.
Kami boleh bergaul tanpa mengira agama, bangsa, dan budaya.
Kami boleh makan semeja.
Kami boleh bergurau-senda bergelak-ketawa.
That's what we call SARAWAK..

1 comment:

  1. Semuga rakyat Sarawak Buat pilihan yg tepat...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails