~My Sweetheart~

Thursday, April 28, 2011

Sunburn Lagik

Tweet-tweety…..

Dah EMPAT hari aku stay kat pantai…Mau tak sunburn-nye kan.. :)

Hitam Gelap da aku kena Sunburn… Pedih woo muka…

Tapi, sunburn-TAK-sunburn,, wa cakap Lu… Besh giler joined aktiviti luar ni..

Nak tau sumtinx tak??? Aku da pandai menganyam daun2 yang nak buat hias2 tu..hehehe..

In future boley la recycle idea and kepakaran tu.. Thanks to Kak Nor yang bertabah mendidik Dania menganyam hiasan tu…

Nanti dah abis semua, aku akan update skali ngan gambar n info berguna ye…

Let’s focus to my Handsee`Lebah…

GudLuck in ur exam Bee.. Dania always pray for you.. Jangan stress2.. Tak elok untuk kesihatan. Jawab exam dengan tenang and rilex tau.. Bee kan seorang yang Chill.. I know you can do it bebeyh!!

Lau penat after revision or exam tu, take a rest k. Tido ke.. Tapi tido tu jangan r melebih had sangat. C-yan Dania, xde nak text ngan saper2.. BOhrInx gitu..haa..

Esok paper Baskin Robin kan?? Hehehe… Sonang yo tu..hihihi.. Selamat berjuang yer.. Esok Dania datang gtau jawapan duduk kat depan Handsee.. Ala-ala citer S.G gitu..hihihi..

Handsee, nak gtau…! Esok Dania On-duty dari pukul 08.00am-00.00am. Sila bertabah & bertenang ye.. But, dun worry.. Guarantee ingat & akan text Handsee punya..percayalah…

Let’s focus to my ANIF pulak…

1. I miss you..

2. Thanks for everything…

3. Gud Luck tau dalam pape hal..

4. Taking care Anif..

5. Anif, esok Dania busy tau.. tapi bisa aja dong mau text sama Dania… Refer kat atas tu Jam brape ke brape Dania busy k..

OkLah.. Paalam.. Handsee`Lebah & Anif.. Both of you too meaningful in my life..

With Love,

Dania.NS

Tuesday, April 26, 2011

Sunburn


Minggu ni whole day kat pantai..

Sekarang mata mengantuk dah....

Dear Anif...
I'm always mimish you..
No doubt...
GUDLUCK ur final....
Aishiteru....!!!

With Love
Dania.NS

Monday, April 25, 2011

Awan Nano



Dear my Handsee'Lebah....

(piccas: Pakcik Gugel punya)

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


This song untuk kamu...

With Love,
Dania.NS

Pesta Kaul 2011



Demam Pesta Kaul akan melanda Mukah dalam minggu ni...

So, aku busy..
Mungkin tidak berkesempatan untuk meng-update blog langsung
mahupun ber-FB.
Traffic akan jatuh merundum..

Dear my Handsee`Lebah..

I'm sorry for no new @ everyday entry this week eh..
Quite busy like BUSY BEE di atas tu..
Tapi dun worry...
Still have tyme nak texting..
Focus on your Final Exam k...
Kalau da penat tengok notes, ring me..
Awan NANO dari Handsee memandangkan Dania akan berada di pantai sepanjang minggu..

P/S:: 30 April 2011 = Kemuncak Pesta = Busy = MAYBE akan berPROTOKOL = can't play~play phone ek.. After finish semuanya, Dania gtau..

GOODLUCK!!!! AISHITERU my Handsee....

****Walau raga kita terpisah jauh,
Namun hati kita selalu dekat,
Bila kau rindu pejamkan matamu,
Dan rasakan a a a aku****

_s0me part dari AISHITERU lyrics_


With Love,

Dania.NS

Wednesday, April 20, 2011

Selamat Ber-Revision


Minggu ni, minggu depan and minggu-minggu yang akan datang..

Until 8th May 2011… Si Handsee`Lebah akan mem-busy-kan diri dengan mentelaah untuk paper-paper akhir dia di UniverCT XxXx untuk sem ni.

So, dengan bertabahnya tidak mengganggu dia ber-study & ber-stado [tyme ye rehat2 la maknanya.takkan nak study 24hours..Student Harverd pun tak buat]…

Nak update pasal diri sendiri plak..

I. Demam....

II. Mata macam lain macam je sebelah….

III. Selesema….

IV. Stress….



Gudluck my Handsee`Lebah….



With LOve,

Dania.NS

Monday, April 18, 2011

U'r so Handsee.. and I tell u EVERYDAY


To my Handsee everyday,


I miss you..

Tu je nak bagitau..

Jangan busy sangat..

Tapi, kena busy jugak kan..?

Takpe, 3 minggu je kan..?

So, Gudluck!!

After 3 minggu tu tak la busy sangatkan?

Hopefully...

3 minggu after minggu ke-3 tu, jumpa kamu...

Tau x?? Can't wait..

Sangat excited..

Tapi, after jumpa dalam 3 minggu, kita terpisah balik 3 bulan..

So kejamnye kan..?

Kenapalah kena macam ni..?

Tapi, harus bersabar bertabah bergagah menghadapinya..

Satu je yang kamu perlu tahu,
Aku sayang kamu..
Aku ryndu kamu..
Aku hanya ada kamu..
Aku adalah aku..
[menTihpu d-ctu. Kata SATU je.. Tapi mention-kan EMPAT]
Takpe, 4 is our paborito number..

U'r so handsee.. And I'll tell you everyday..!!


[Dedicated to my Handsee everyday]

With Love,
Dania.NS

Saturday, April 16, 2011

16 April 2011


Mesti 1 Malaysia dah tahu yang hari ni hari mengundi ADUN Sarawak yang ke-10 kan..??
Tarikh yang penting untuk rakyat Sarawak menentukan masa depan Sarawak jugak.

To all voters,
PLEASE vote for Barisan Nasional [BN].
PLEASE don't be influenced by outsider.
There's nothing to do with them because they just give us lot of promises.
PLEASE think before you make ur final decision.

_JANGAN MENYESAL DI KEMUDIAN HARI_
_NANTI MENANGIS TAK BERLAGU_
_SEPERTI KERA DIBERI BELACAN_


Seperti yang kita tahu, Sarawak rich-kan.
So, biarlah kekayaan Sarawak dipegang oleh rakyat kita sendiri.
Tempoh 5 tahun tu nampak macam sekejap.
Tapi...
Cuba kita buat randomly..

5 years x 365 days = 1,825 days.
1825 days x 24 hours = 43,800 hours.
43,800 hours x 60 minutes = 2,628,000 minutes.
2,628,000 minutes x 60 seconds = 15,768,0000 seconds.


Everything can change in 1 second..
Berapa banyak saat yang ada dalam 5 tahun.
If, Sarawak ni, dalam genggaman orang lain...
Do you think, yang kita akan tengok Sarawak ni lagi dalam tempoh 5 tahun yang akan datang seperti kita tengok Sarawak sekarang.
And secara rasionalnya, cuba kita lihat da differences between Sarawak dulu dengan Sarawak sekarang.
Whose provide all of da infrastructure, and all facilities in Sarawak.

THINK!!!!

1 Malaysia dah lama diamalkan oleh orang Sarawak.
Kami boleh bergaul tanpa mengira agama, bangsa, dan budaya.
Kami boleh makan semeja.
Kami boleh bergurau-senda bergelak-ketawa.
That's what we call SARAWAK..

Friday, April 15, 2011

L-O-V-E


P/s: N3 ni pasal jiwa aku. :)
Lau ase taknak annoy2, close tab k. :)
Tapi before close, hit la pape yang patut... hihihi... :)
Jangan mara ari Jumaat.. :)

Love is an emotion of strong affection and personal attachment.
In philosophical context, Love is a virtue representing all of human-kindness, compassion, and affection.


But, from Dania point of view, LOVE is important thing and da one thing that Dania find in her life.
Always... Dania never felt love by others a.k.a human. [Maybe Dania yang terlepas pandang or Dania rasa tidak mencukupi. Well, manusia jarang merasa segalanya lengkapkan]..
Now, Dania = to 24YEARS-ol and sum-one give her LOVE {tat she find before}... No more gloomy days to Dania. Thanx to sum-one who gives da LOVE to Dania.



Dear Sum-one a.k.a my Handsee`Lebah..
  • Thanxkish coz LOVE me. Don't ever2 try to give ur LOVE to others. I warned you!! I'll kerat ur neck nanti.... [Sounds macam berani..hihik]
  • I swear tat I'll LOVE you to0 till d end of my life....
  • Can't wait to meet you!!!!
  • Taking care of urself tau.. and taking care of ur`Love ni tau...hehehe.. [Cekelat tak????]
  • Go0d Luck dalam papepown tau. Always pray for you my Handsee..
  • Please don't ever2 asked me to stop wake you up in every early morning again. I'll kill you if you do so!!!!
  • Please lend ur ears as money lender lend their money. So, in term of you it'll be 'EARS LENDER'..hahaha.. Lots of stories here.. So HOTz bebeyh.~~
  • Last but not least, I need you like a heart needs a heartbeats Handsee`Lebah.... Ever..
Wokeyh.. Papai Handsee`Lebah.. Papai u'ollz..

With Love,
Dania.NS

Wednesday, April 13, 2011

UM Convocation



IMPORTANT ANNOUNCEMENT!!!!

UM da post-kan date untuk convo tahun 2011..
So, marilah kita membuat perancangan dari sekarang.

Dear my Lovely parents,
I'll sponsor ur tickets. Return lagi. No worries k...
Thanks atas perbelanjaan pengajian and segala bagai perbelanjaan sepanjang saya di UM..
Until my heartbeats stop, my eyes close, I'll never can repay all of it... Billionzz thankish to my BELOVED DAD.. I love you so much!! No man can replaced your place in my life, soul, and heart... Till d end.. No one!!! You are da greatest man in my world. I LOVE YOU!!~~

_Thanks to Nad for da info_

Papai u`ollz..

With Love,
Dania.NS

Tuesday, April 12, 2011

"Eh, kamu nampak lain..."

P/s: Arini aku tak g keje sebab aku sakit...


Semalam, aku gi ofis macam bese.. Yang tak besenye, tudung aku pakai. Semua orang kat ofis tegur.. Adoiyaii... Dorang nih tilik aku hari-hari ke?

Staff 1: "Eh, aku tengok engkau ni macam MAK ORANG je arini? Apesal ko pakai tudung ni??"

Staff 2: "Aku tak perasan pulak ko kat cni sebab nampak lain. Eh, Apesal ko pakai tudung ni? Tak seswailah."

Staff 3: "Aku ingatkan sape tadi. Engko rupanya. Lainlah engkau pakai tudung simple macam ni. Ko kan selalu belit2. Issh, lain sangatlah."

Staff 4: "Eh, engkau rupanya. Punya la aku tengok dari jauh. Tak perasan pulak aku sebab nampak lain hari ni. Serius tak seswai."

Staff 5: "Ai dik, tukar fesyen sebab ada orang caras fesyen adik ker?"

Staff 6, 7, 8, 9 n xtau....: "Aku tengok engkau x berseri la hari ni. Sebab ko pakai tudung lain kot" and bla..bla..bla... [penat haku type]


Hadoi... Nak tahu tak semalam aku pakai tudung ape??? Semalam aku pakai tudung bawal color putih macam dalam piccas kat bawah. Tapi, piccas kat bawah aku pakai kaler itam & ijau.. Yang lain2 tu aku pakai shawl n tudung express rakyat...

Memang la aku jarang pakai tudung bawal ni g ofis since dari first day aku intern. Pernah pakai sekali je. Aku selalu pakai shawl belit-belit sampai tercekik termuntah..[tak! tak!..tihpoo je tercekik termuntah tu]... Takpun aku pakai tudung express rakyat ni. Semalam, aku malas nak iron and teringin sangat nak pakai tudung bawal aku yang da lama tak pakai. Kebetulan my sis da iron-kan, aku pakai je lah.

Tapi, tu lah.. Sampai je ofis semua orang tegur. Hahaha.. Sumtymes ase kelakar pun ada. Apesal la orang perasan je aku pakai ape. Aku pakai handbag baru pun orang pasan.. Hadoi.. Aku pulak jenis tak berapa nak perhaikan orang. As usual, selagi tak bagi harm kat aku, aku tak kesah. Tapi, semalam la aku dapat paling banyak teguran pasal tudung aku nih..



Tengok piccas yang da dicombinekan atas nih, ade beza ke aku pakai bawal, shawll or tudung express rakyat?? Aku ase sama je. Xde pun yang lain nye.. Muka aku tetap macam tu jugak..


****
Terserah kamu sih mahu bilang apa..
Aku tak kisah selagi apa yang kamu semua bilang itu enggak nyakitin gue..
****

NotaHatiKu::
I miss my Handsee too musshh-musshr00om!!
2nd June...Come to Dania... :)
Hold on jap.. My phone ringing..
[18 mins kemudian]
My Handsee call..ngeh4~~
Even 18 mins je dengar sore.. Da extremely happy.. Tyme2 sakit nih, lagi r need attention dari Handsee. ~ngade2 mode~
Okey la...

Papai u`ollz...

With Love,
Dania.NS

Monday, April 11, 2011

Virus PUTIH Menyerang!!


Actually, aku ni memang sangat giler high-hill ke, sandalz ke, sneakers ke, slipper ke, o pape yang nak guna jadi alas kat kaki ni berwarna PUTIH.. Sesangat suka.. Dari dulu da, since da tak suruh parent belikan (even aku sendiri yang g beli tetap gune duwet dorang gak..heheh), aku akan cari yang color PUTIH.. Pendek kate I LOVE *alas-kaki* color PUTIH a.k.a WHITE lah...

Dulu, tyme study kat UM tu pun kaki aku akan beralaskan sesuatu yang ber-color PUTIH.. Masuk surau tak yah masuk dalam, kengkawan leyh tahu aku ada ke tak dalam surau tu.. Dorang tak nampak aku pown, tapi dorang noticed aku punya *alas-kaki* yang ber-color PUTIH kat luar tu.

Pernah are skali tu, aku cyap amek wudhu', ade orang bagi compliment kat si PUTIH tu. Dorang kekate-kate kan, "Cantik r *alas-kaki* nih. Color PUTIH pulak tu. Tapi kalau aku, takkan nye aku pakai. Jenuh tu nak jaga" n blablablabla...

Kan... Ingat senang nak jaga *alas-kaki* color PUTIH nih?? Tapi, who cares... Pandai pakai, pandai la jaga. Kan???

Sekarang, aku tngah intern kat hometown aku nih.. Dari first aku masuk kerja, aku memang da sarungkan wedges color PUTIH kat kaki aku nih. Ape2 pown, aku memang pakai color PUTIH gak. Jelaskan??? DARI MULA-MULA aku intern.. Faham??? Dari awal lagi.... Aku tak pernah tukar color pun untuk *alas-kaki* aku ni even aku da beli yang baru.
So, nak dijadikan story... 1 x brapa nak fine sangatlah day nye, sumone ni pun da kena jangkitan PUTIH ni. Okey, fine kalau diye nak guna color yang sama BUT so Gojes punya hati ni sakit bila orang lain kate aku pulak yang terikot-ek0t kan style diye pakai hye-hil color PUTIH ni... Sakit tak sakit hati kamu semua??? Sangat kan... Heii...perghLiss la. Tak kose haku nak kopipes orang ho-keiyh!!!
Lantak la kan orang nak kata ape.. Tapi wut so SURPRISE-LY bila after payday, I shows reramai pulak pakai *alas-kaki* color PUTIH ni.. Yang xley bla tu, bukan setakat *alas-kaki* je, segala alas da folo da. As well as tak kaco aku, fine la kan. Tapi, sesangat perghLiss la.. Jangan kate aku pulak yang mengekot.. Huh!!!
Terus mengadu kat Handsee and kate nak beli hye-hill color merah pulak. Tengok ape plak jadi lepas nih. Demam ape pulak kan..
Tak pun bling~bling macam hye-hill atas nih.. Biar meriah cket.. atau....

Green macam piccas atas ni pun cantik gak.. Kan...


****
Termenung kejap lepas emo tadi..
Kena betulkan niat ni.. Aku gi kerja ni nak show-off kasut ke nak buwat kerja.
Astaghfirullahal`azim... Betulkan niat Dania....
Kalau gi kerja nak show-off hye-hil ke segala bagai, ko kerja kat kedai kasut sekarang!!!
Haaissshhh....!!!!
****

Psssttt:: Semua piccas pinjam dari Mister Gugel. Thanxs ya.. Papai U'ollzz..

With Love,
Dania.NS


Show Me Da Lurp




[Diz piccas boro dari Hencik Gugel]

Today is MONDAY.. No ngantok, No penat.. BUT,

SADNESS!!!

I mimish my Handsee too Mush~mushro0m..
Almost 44 years 15 months never met my Handsee..{tihpu jer~~}..hahaha.

Tapiiisss kans, my Handsee kan, akan kan, datang jumpa I kan...hahaha..
Ape???!! Tak caye???
Hamek nih... My Handsee punye Itinerary Receipt..
.
.
.
.
V


Yippie~yummie~yippie....
My Handsee akan datang c-ni JUN nanti. Tidak bah kesabaran menunggu nih. Pangkah awal2 bulan MAY dalam calendar.. Ke-excited-ans melanda diri..

Dear my Handsee,
Cepat-cepat datang..Nanti kite tunggu kat airport.. Jangan tak kenal sudah.. Sebab kite da super-duper Dumux Dumex sekarang.. haa~~ tak tahu...
Tapi kan, Handsee tak kesah kan.. Yang penting hati mau baek-punya-cilok... Tak! Tak! Main2 jer..

Thanxkish sebab ahernya confirm jugak datang c-ni.. and thanks to Miss MAS coz settlekan payment yang ngokngeng aritu, kan Handsee??

Anda jugak, cubalah sesuatu yang baru. Cubalah Lib-be-resz.. [Tetiba iklan Yuna & Libresse] :D


****
Kat blog, kite bebas nak tulis ape and bahasa ape2 pown kan..
Soooo, sekati aku la kan nak tulis entry pasal Handsee ke pe kan..
Tade niat nak show-op sohop paper A4 kan..
Kan?? Kan?? Kan??
****

Papai u'ollzz...

With Love,
dania.ns

Friday, April 8, 2011

Friday Again




[Diz image means da owner have NO WEEKEND]


Not like others... There's nothing to say bout weekend because in my life NO WEEKEND for this "beautiful" months...Kononnye r kan.. Tapi in reality memang pown...

Esok, on duty kat Hotel Kingwood sebelah pagi and sebelah malam ye pulak on duty kat Pusat Pentadbiran Baru...Bling~bling.... Nex week aku on duty kat Bilik Operasi Pilihanraya.. Da following week Pesta Kaul.. Fuuuhhhh...!!!!!

Report LI tak sentuh pun ag.. Langsung tak sentuh. Tapi takpe, draft dalam otak n notes sampingan banyak. Lagipun maikin banyak aktiviti, makin banyak r ramuan report L.I tu... Hopefully, can finish it before da due date...

Arini, aku kerjanya menge-FAX-kan invitation je arini.. Sampai r machine fax tu full memory.. Skang aku nga rehat-rehat sambil makan maggi ngan telur plus men0m melo..

~PAUSE!!!.... as usual my phone ringing..have to answer it~

Lets continueeee...Yippie~~

Arini aku wat keje giler...
Mencari pasal dengan si Handsee`Lebah... :)
Saje nak suh ye hangen. Tapi, dalam masa yang sama takut gak. Takut tersasar di jalanmu pulak nanti..Mampu gue..
Aku da mencapai tahap kemengongan yang kritikal actually-nye tadi.. Kena pulak tyme tu hormon nak mengacau da membuak-buak macam gunung berapi... Kesian kamu kan my Handsee..Sowiey-sowiey..hahahaha... :)

Tapi, ape yang aku suke kan my sweetz Handsee nih, ape2 pown ye takkan maki hamun haku tak pasal-pasal...I loooiikkkeeee~~~~

Thanks Handsee coz da buat sahya gelak berguling-guling dari tingkat 12 sampai takde tingkat... Tak-tak-tak..!!! Tihpu semahta-mahta... (merosakkan bahasa).....

Okay u'ollzz...Papai...

With Love,
Dania.ns YYYY



Thursday, April 7, 2011

Aku Rindu Handsee`Lebah



Actually, aku hari ni nak gile memBEElog..
Sebab aku TAKDE kerja..
Arini, aku duduk kat bilik operasi Pilihanraya saja..
So, bertabahlah melalui kebohringan yang amat..

Pagi tadi attend meet!ng...
Sejuk giler..

~Pause tejap eh, phone ringing~

Yippiee...!!!!!
Aku giler happy nih.
VERY-GOOD-NEWS dari Handsee`Lebah...
Can't wait...

Yahhoo...!!!!
Aku ase nak jerit satu menara ni kasi semua orang terkoZut tikus..

Thanks Handsee`Lebah & mama dia..
See you nanti..

Bawah ni dedicated untuk Si Handsee`Lebah...

"Aku.... Ingin engkau ada disini
Menemaniku saat sepi
Menemaniku saat gundah

Berat.... Hidup ini tanpa dirimu
Ku hanya mencintai kamu...
Ku hanya memiliki kamu...

Reff:
Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu..., setengah mati..

Meski... Telah lama kita tak bertemu
Ku slalu memimpikan kamu
Ku tak bisa hidup tanpamu

Aku... Rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Ku tak bisa hidup tanpamu
Aku rindu…


Diz for you my Handsee`Lebah..
Kamu sahngat suweet tyme saya tengah hangen-tak-tentu-pasal...

Dear my Precious Handsee`Lebah,
Aku kangen bangat sih sama lor.
Aku nungguin kamu di sini yar..
Bawain aku terbang bersama kamu kok nanti...
I mimish yuyu Handsee...


My Sis and I



Manggaaiihh..!!!!
Giler ngantowk mantok mata nih...
Hari ni, tatawu nak citer aper...
Nak suap seket piccas my Sista & I di bawah.




Si tinggi dengan Si pependek..
Tyme nih baru balik dari in-charge sukaneka kat SK. Kpg Teh las year..
Bebesh...



Si demok dengan Si turus sesangat..
Ni tyme kitorang nak gi teje...
Si Turus nak gi hospital.
Si Demok pulak nak g office...
Wendu-wendu nak gi teje shame-sama ngan sis..




Sedondongg..
Tyme nih kitorang pergi kenduri tawen-tawen kat Kampung Teh jugak..
Sedap-sedap makanan ye...

Different-kan kitowang...??Hihihi...
Kitowang beza tiga tahun jer...
Kitowang sangat CLOZzz.. Everything we sharing2 together gather..

Pepagi, kitowang WAJIB bertekak macam orang gilos.
Tinggal berdua je kat umah, tapi sangat kecoh...
Love you adik...So sweet to have adik like you babe....



Tuesday, April 5, 2011

Takziah


Salam...

Hari ni aku dapat dua BAD NEWS...

1. Mak kepada suami kakak aku atau lebih mudah lagi....,
mak mertua kakak aku telah pergi ke rahmatullah..

dan yang ke

2. Nenek kepada Handsee'Lebah pun kembali ke rahmatullah..

Bersama-samalah kita semua sedekahkan Al-fatihah kepada mereka. Semoga arwah mak mentua mentua kakak and nenek Handsee aman di sana bersama golongan yang beriman.. Aminn...




Kepada kakak and my Handsee,

Mensabar & Mentabahkan diri ye. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Hanya Allah yang Maha mengetahui.. Setiap kita di muka bumi ini nanti pun akan pergi jugak untuk selama-lamanya. Tapi, sebagai manusia yang masih bernyawa, janganlah kita putus berdoa untuk mereka yang telah pergi. Hanya dengan doa itu sahaja cara kita berinteraksi secara tidak langsung dengan mereka...

Monday, April 4, 2011

Please Forgive Me


Not in mo0d mode rite now..
How can I solve this problemo??
Sometymes, I noticed that I'm become to0 selfish lately ni..
Sedar atau tidak, aku ase aku takleyh nak control my feeeLiiing..

Perubahan yang ketara:-
  • Makin J3@L0u$ tahap kritikal. [akan cuba cover sebaik mungkin]
  • Makin K3d3ku+ tahap tak hengat.. [semakin menjadi-jadi]
Nak gelak berguling-guling ----> Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :D

Da only reason nape jadi macam sebab aku;
Giler punya shahyunk & chen+aa kat LEBAH ni....
"I love you, always forever
Near and far, closer together
Everywhere, I will be with you "

To my HANDSEE`LEBAH [if you read my blogxz la]; I want to confess sumtinx here...
~> Ai-lobb-yu more than others before. I never put J3@L0u$ in my feel!ng before too.. Once I met and Fall-in-Lobb with you, I cant stop da kinda feel!ng to conquEr whole of my feel. Aku sayang kamu Handsee. Dats Y aku macam nih kot. Aku mintak maaf kalau aku meng-ruin-kan & me-messy-kan life kamu ye Handsee..<~


Entahlah.. Setiap masa aku nak jadi yang terbaik pada orang yang aku sayang, tapi aku tau tidak semudah itu. Kadang-kadang kita tak sedar bila nak jadi terbaik sangat, terbalik pulak jadinye.

~>> So If you're feelin' lonely.. don't..
You're the only one I'd ever want
I only wanna make it good
So if I love you a little more than I should
Please forgive me I know not what I do

Please forgive me I can't stop lovin' you
Don't deny me
This pain I'm going through
Please forgive me
If I need you like I do
Please believe me
Every word I say is true
Please forgive me I can't stop loving you... <~~


To my beloved Handsee`Lebah, tis pinky-roses is yours.. Get Hunny from tis fresh roses.
If I hurt u, please forgive me..

..........I will scream to the world that I love you
I will protect you from now on
Even if my body changes
My heart is still here
My heart knows you first

In the end I hope it will be you
The person that will be with me
That person will be you.... My Handsee`Lebah..........



Always in lurve with you...
dania.nsYYYY

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails