~My Sweetheart~

Monday, July 26, 2010

BenGang



Akim AF - Bengang

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Chorus
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama
Dirimu yang sering berdusta

Ulang Chorus

Letih hatiku di saat pilu
Letih hatiku terikat janjimu
Ohhh caramu
Akan ku teruskan
Hidupku ohh tanpamu


keBENGANGan aku takde kena-mengena langsung dengan lirik lagu Akim kat atas tu okay... Ni kali ke-4 aku attend kelas yang boleh dikatakan menggores hati dan perasaanku...(ini bukan siri gores dan menang yang dapat periuk segala bagai tu)

Kisah suatu hari & sama je ngan hari-hari sebelum ni... Nak cerita r ni... Baca dengan penuh penghayatan tau.. Tapi x payah lah sampai nak bertaranum ke apa ke..

Aku ni seorang yang teramatlah rajin nak gi class.. Jarak dari hostel aku and fakulti ni ade r lebih kurang dalam beberapa kilometer ek..??tengah fikir (x ukur lagi.. So, aku taknak r sampai dewan kuliah lambat-lambatkan.. Tak suke orang tengok2 ni if masuk lambat.. Malu siot..huhuhu... Dari kolej, aku jalan r dengan pantasnye mengalahkan atlit jalan kaki nombor satu dunia.. Dengan meredah hujan panas segala bagai, sampailah aku di dewan kuliah yang sepatutnya.. Benda yang buat aku bengang tahap alagapas kari babas ni.... Sampai-sampai depan pintu DK... "CLASS CANCEL" ...

Sakit giler la hati ni.. Berkocak, menggeledak macam lava gunung berapi bawah tanah dalam air yang nak meletuskan tsunami je asenye.. Bukan sekali dua da kena...Banyak kali dah.. Lau nak cancel class tu, buat notis 24jam ke... Notis sebulan sebelum kuliah ke..Huh!!..kan dah marah da ni...

Tapi, sekarang da calm down da.. Sebab tadi da lepaskan kemarahan ni dengan menyalin balik semua nota dalam kertas kosong and g lunch..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails