~My Sweetheart~

Thursday, May 20, 2010

KeMbaLi LaGi DenGan CeRita MaSa CuTi



Episode 1..

Hari tu balik dari K.L bawak kawan gi jalan-jalan kat my hometown...
X sempat nak upload banyak pic untuk entry kali ni coz office hour da sampai waktu nak out da.hahahaha...

So, kite tengok mana yang sempat je dulu ye...

Ni tyme kitorang gi "TAPAK PESTA KAUL" dekat Mukah.

Nama permainan kat belakang tu "bariow"..

Ni pula kat "PANTAI OYA".
Lepas main-main cinta...eh, salah.. Main-main air, kitorang gi minum and makan cucur udang dekat 'Restoran Selera Hujung Kampung'..
Air.. Jagung Ice Special & Teh C Special.. (pic air ni akn diupload next tyme ye)..

Ni kat Sibu.. Nama tempat ni ialah "CENTRAL MARKET".. Jangan ingat kat KL je ade..hahahaha...
Perasan atau tak, time pilihanraya kecil, pasar ni salu masuk dalam berita tibi 1.huhu.

Ni pic dari dalam speedboat dekat Dalat pukul 0615am.. Beza sungguhkan.. Kat KL gelap lagi tyme ni. Masa ni kitorang nak g Sibu.


"MENARA PEHIN SETIA RAJA" dekat Mukah. Sampai-sampai je kampung, petang tu terus gi Mukah nak gi beli bahan buat Kek Lapis Watermelon Cheese. Sempat lagi singgah sini semata-mata nak amik pic. Pastu plan nak gi restoran 'Anjang Din', tapi malam tu tutup.. So, balik rumah and makan kat rumah je.. ( Gemox lagi)


Ni view dari taman kat Boulevard Mukah. Belakang tu pic Masjid and Menara Jam..
Tyme ni baru kul 6 lebih. Da nak magrib dah. Lepas amek pic kat sini, kitorang gi solat maghrib kat Masjid belakang tu..


Yang ni pula, "LAMIN DANA" yang bermaksud Rumah Lama. Ni rumah orang Melanau zaman dolu-dolu kala.. Kalau tak sebab kawan-kawan aii nak gi sini, tak jejak kowt..huhuhuhu.. Thanks ye..hihihi. Terbalik plak kan.. Sebenarnye, tempat ni jauh nak gi dari rumah. Tu yang tak pergi sebelum ni. Tapi, syukur r, da pergi and nanti, boleh r bawa member lain gi sini coz da tau tempat ye kat mne..


Cantiknyer... Yang ini dekat Sibu. Dekat "TAMAN JUBLI BUKIT AUP"..
Tapi tyme ni kitorang tak naik tinggi sangat coz panas gile. Lau tak, boleh ar view 1 Sibu dari atas tu.. Takde rezeki namanye.. Nanti, akan datang sini lagi.
Lagipun, ni tempat bermain masa zaman hingusan dulu.. Eh, mane de hingus la.. Jarang nak hingus2 ni.hahaha..

3 comments:

  1. waaaa... best la lu sis... slalu cuti2... nak ikut nanti...hehhehehhe - rockers

    http://cicaktonjeng.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. jalan2 kat negeri sendiri je.. =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails