~My Sweetheart~

Thursday, April 15, 2010

~Siapa Sudi???~






Sedih lagi..MyEm0.Com


Ada sesiapa tak nak teman saya pergi Gatsby ni???



Sebenarnya, adam akan temankan tapi last minute dia ada hal yang tak dapat nak dielakkan..

Sekarang saya dalam dilema coz takde orang nak teman..

Saya nak pergi..


Tapi saya takde teman..



Kawan saya pown balik kampung..
So,

saya
takde teman lagi..


Saya
nak pergi gak..


Tapi siapa nak temankan saya????

Wednesday, April 7, 2010

Saya S.E.D.I.H




Saya sangat sedih hari ini..

Kenapa???

Banyak sangat benda yang mengacau-bilaukan kepala saya..

Antaranya....


Bermulanya al-kisah..

.

.

V


Semalam saya sangat gigih menyiapkan last tutorial untuk semester ni.

Macam pic kat bawah ni.. Semangat je muka kan.. Kan? Kan? (angguk je la..)

.

.

V





Tapi saya sudah tidak tahan lagi.. Saya sangat mengantuk..

Sampai tertido atas laptop..

.

.

V




Dan juga tertido di atas buku-buku rujukan..

.

.

V




Bila pagi, jam bising bunyi..

So, off kan je la.. Sebab...




Sebab saya ngantok and menguap macam baby kat bawah ni...

.

.

V





Dan mindset saya seperti yang tertera di bawah..

.

.

V





So, saya tidurlah dengan nyenyaknya memandangkan saya rasa mengantuk lagi.

(itu r, adam da pesan jangan tidur lambat)






TIBA-TIBA...


Phone bunyi.
Adam Calling....
(Perbualan malas nak type)
Tapi muka blur macam pic di bawah..
.
.
V
Apa yang pasti...
1) Saya dah terlepas tutorial yang last (yang saya cuba siapkan semalam).
2) Saya juga terlepas revision class untuk subjek yang paling saya suka (Business Data Communication).
Dan tiba-tiba saya menangis...
Itulah saya yang sebenar...(mudah menangis)


Saya sangat sedih sebab terlepas kelas last minggu ni..
Banyak lagi perkara yang menyedihkan saya hari ini. Tapi saya tidak mampu untuk mencoretkan segalanya di sini.
Pembuka hari saya pada hari ni, penuh kesedihan..
Penutup hari saya pada hari ni pun penuh dengan perkara yang menyedihkan saya..
Biarlah saya pendamkan semuanya jauh di lubuk hati saya.. Kerana saya pasti, suatu hari nanti, akan ada sinar bahagia untuk saya..

Sunday, April 4, 2010

Without internet..???


WHOA....


iTalk WHOA! lets you stay connected with your friends abroad with FREE internet calls. Plus, you can also send e-mails and check your friend’s Facebook and Twitter updates! You can do all that with just one click without the hassle of logging in to several websites! Connect all your social networks into one. Communicate instant messaging, emails & voice calls. Collaborate share videos, photos & thoughts.
Zaman sekarang memang susah if internet xde..
Zaman dah berubah...
Bersamalah kita menerajui kemajuan ini...
P/S:malam-malam yang ketandusan idea..

Toward 1 Malaysia




Help Kampung Orang Asli... ( I like it)
In order to realize 1 Malaysia, we must together all the time.. (Mengarut bahasa mat salih plak)
Kita perlulah bersatu tanpa mengira agama, bangsa, bahasa, warna kulit dan sebagainya.
Seharusnya kita bersama-sama merealisasikan misi 1 Malaysia..
Bersama-sama mengharungi hidup susah dan senang..
Jangan memandang rendah pada bangsa lain kerana kita belum tentu lagi sempurna..
Renung-renungkanlah...
Selamat beramal...

Youthsays...



Jom join this club ----> YOUTH
Actually baru join coz my member promot.. So far, agak interesting gak.. Jom, kite ramai-ramai join youth ni.. Sementara kita masih tergolong dalam "youth era" ni... hehehe

Saturday, April 3, 2010

Corat-Coret KeHidupAN

Corat-coret hitam di atas lembaran ini…
Kenapa tidak merah warna darahnya?,

Corat-coret hitam di atas lembaran ini…
Kenapa tidak biru warna lautnya?,

Corat-coret hitam di atas lembaran ini…
Kenapa tidak hijau warna dedaunnya?,

Corat-coret hitam di atas lembaran ini…
Ke mana hilangnya warna-warna ceria sang pelangi
?!,


Di atas lembaran ini, hanya ada corat-coret yang bewarna hitam…
Adakah itu kebenarannya???
bukan Cirit-birit k.....

L.O.V.E vs C.I.N.T.A






Cinta....
Indahnya bila taman hati subur dengan wangian bunga-bunga cinta..
Indahnya bila kita melayari bahtera cinta..
Indahnya bila hati penuh dengan warna..
Indahnya suasana gelak ketawa..
Indahnya bila bersama si dia..
Indahnya gurau & senda..
Indahnya bual & bicara..
Indahnya.....



Cinta....
Kadang-kadang sukar untuk dimengerti..
Kadang-kadang sukar untuk difahami..
Kadang-kadang meruntun hati..
Kadang-kadang memakan diri..
Kadang-kadang membuatkanku berfikir dan terus berfikir..


Cinta....
Pengorbanan atau mengorbankan?
Kepercayaan atau pendustaan?
Bertolak ansur atau pentingkan diri?
Setia atau memungkiri?
Mempertahankan atau menghancurkan?



Cinta???
Aku cinta... Aku rindu kamu..
Mudah dilafazkan, tapi mudahkah untuk dilaksanakan???


Love???
I love you...
Is't true??



Cinta....
Biar bersama susah dan senang..
Terima segala kekurangan..
Hargailah setiap kenangan..
Kerana bila tiada lagi cinta di hati, hilanglah segala keindahan yang telah kita lakarkan bersama..
Menyintai bukan semudah kita menyayangi..
Kita sayang barang-barang kita, tapi belum tentu kita menyintai barang itu..
Jangan samakan cinta sesama manusia seperti menyayangi sesuatu benda..
Kerana cinta itu datang dari hati yang suci dan perasaan cinta itu satu perasaan halus yang kita tidak mampu lihat dengan mata kasar kita...
Kita hanya mampu merasai...
Kita hanya mampu mengaplikasi..
Kita hanya mampu memberi..


Wahai cintaku,
Hargailah cinta yangku berikan ini kepadamu..
Maaf ku pinta sekiranya diri ini kerap menyakiti hatimu..
Kerana aku tahu, hanya engkau yang mampu melayani kerenahku..
Begitu jua dengan diriku ini..

Thursday, April 1, 2010

Hikayat 1001 Malam

Salam semua...

Assignment semua da settle, so sekarang dah boleh mengadap blog dengan amannya..

Entry tertunggak

.
.


V


Last week kitorang gi dinner kolej (KK9).. Actually, theme malam tu "GARDEN" tapi kitorang belasah je mana - mana baju yang ade. Apa yang penting??? Pergi makan n capture picture banyak-banyak (memang sangat banyak, bila totalkan semua pictures malam tu ada 800 keping kowt). Tak sempat lah upload semua kat blog ni.. Just letak mana yang sempat je.. Nanti uploadkan lagi..



Ni picture masa kitowang nak gerak dari rumah "Makeup artist + designer" yang touch up muka kitorang malam tu..

(p/s:Miss Mie xde. Ngah adjust sanggul F.A ye tu)

Ni da start amek gambar dah.. Orang lain sibuk makan, kitorang sibuk bergambar.

Ni gambar masa kat stage. Nak amek pixta kat sini punya r lame nak tunggu orang lain blah.. Bila dah dapat peluang, kitorang pulak yang tak bagi chance kat orang lain.. Lama giler kot atas stage tu.. Macam-macam gaya ada.



~Suka sangat-sangat pic yang ni.. "Kau selalu di hatiku.."
Pic bawah ni pun "Selalu di Hati" gak..~




~Yang ni plak, souvenier yang kitorang dapat malam tu.. Chocolate 'Malam Perdana Sembilan 09/10'.. Sedap gak r.. ~


~Ni muka-muka penat and ngantuk dorang~



P/S: Lau pic x jelas, boleh r enlargekan ye..clear giteeww..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails